דמי חופשה לעוזרת בית
 
בישראל של 2014 עוזרת הבית זכאית לזכויות רבות לרבות דמי חופשה לעוזרת בית. מה קורה כשהעוזרת יוצאת לחופשה ומה אסור למעסיקים לשכוח?
 
העסקת עוזרת בית גובה מאיתנו הוצאות רבות- שכר, נסיעות, דמי ביטוח לאומי, הפקדות פנסיוניות, ובל נשכח- דמי חופשה לעוזרת בית.
הרי מבחינת החוק, אנחנו נחשבים כמעסיקים לכל דבר ועניין ומשום כך שומה עלינו להקפיד לקיים את לשון החוק ולא- אנחנו מסתכנים בעבירה על החוק ועלולים למצוא את עצמנו ביום מן הימים יושבים על ספסל הנתבעים באולם בית המשפט.
אם לא נשלם דמי חופשה לעוזרת בית הרי שנפגע בזכויותיה ומבחינת החוק יש להודות כי היא צודקת, וסביר להניח שבית המשפט יפסוק לטובתה.
 
שימו לב - מה אסור לשכוח כאשר העוזרת יוצאת לחופשה?
כאשר העוזרת יוצאת לחופשה גם אם אתם מקפידים לשלם בהתאם לחוק- דמי חופשה לעוזרת בית, אל תשכחו להמשיך לשלם לה במקביל גם את ההפקדות הפנסיוניות שלהן היא זכאית.
גם במקרה שבו עוזרת הבית הייתה במשך חודש שלם בחופשה ולא הגיעה אפילו פעם אחת לבית שלכם במשך החודש הנ"ל, עליכם להמשיך לשלם לה תשלום פנסיוני בעבור החודש הזה.
פגיעה ברצף ההפקדות הפנסיוניות עלולה לגרום לפגיעה בזכויותיה של העוזרת בקרן הפנסיה, ושוב אתם עלולים למצוא את עצמכם על ספסל הנאשמים באולם בית המשפט.
 
הדרך המומלצת לשלם פנסיית חובה לעוזרת הבית היא באמצעות המרכז לביטוח פנסיה חובה. אתר האינטרנט של המרכז מאפשר לכם לפתוח ביטוח פנסיוני עבור עובדי משק הבית שלכם מבלי לצאת מהבית ומבלי לבצע שיחות טלפון מיותרות. כל ההפקדות הפנסיוניות יתבצעו בהמשך באמצעות המחשב שלכם והמרכז ישלח לכם מדי חודש מייל המזכיר לכם שהגיע המועד לתשלום ואף יחשב בעבורכם את הסכום שעליכם להפקיד.
 
תכלית עמוד זה הינה לצורך מסירת מידע בלבד. התנאים הכתובים בתקנון קרן הפנסיה הינם התנאים המחייבים!