הדף מאובטח
 

פנסיה לעובדת משק בית או מטפלת שעברה את גיל הפרישה

 מה בנוגע לפנסיה לעובדת משק בית או מטפלת מבוגרת שעברה את גיל הפרישה?

החל מה-1 בינואר 2008 חלה על כל מעסיק בישראל חובת הפקדה לחיסכון פנסיוני לכל עובד שאין לו הסדר פנסיוני מיטיב.

אדם פרטי שמעסיק עובד נחשב כמעסיק לכל דבר ועניין, והוא מחויב לקיים את תנאי צו ההרחבה שקבע משרד התמ"ת.

על פי צו ההרחבה, נכון לשנת 2014, יש להפקיד בכל חודש 17.5% מהשכר החודשי ללא נסיעות לקרן הפנסיה: 12% על חשבון המעסיק (6% בגין "תגמולי מעסיק" ו-6% על חשבון "פיצויי פיטורין") ו-5.5% על חשבון העובד (בגין "תגמולי עובד").

בנוגע לעובדים שהגיעו לגיל הפרישה (לנשים 62-64 ולגברים 67) כל עוד העובד אינו מקבל קצבה פנסיונית (ללא קשר לקצבת ביטוח לאומי), יש להפקיד עבורו כספים לקרן הפנסיה.

במידה ועוזרת הבית לא בחרה קופה בתוך 60 יום מתחילת עבודתה, על המעסיק לא לחכות לבחירתה, אלא להפקיד את הכספים כברירת מחדל לקרן פנסיה חדשה.
אם לא תעשו כך, הרי שאתם עוברים על החוק וחושפים את עצמכם לתביעות מיותרות.

אז מהי הדרך הקלה ביותר לפתוח ביטוח פנסיוני לעובדי משק הבית?

הדרך הפשוטה ביותר לשלם ביטוח פנסיוני לעוזרת ו/או למטפלת, היא באמצעות המרכז לביטוח פנסיה חובה. כל ההתנהלות מתבצעת כאשר אתם יושבים מול המחשב שלכם (בכלל לא צריך לצאת מהבית).

פתיחת קרן הפנסיה מורכבת משלושה שלבים קצרים - מילוי פרטי מעסיק, מילוי פרטי עובד ומילוי פרטי תשלום. לאחר מכן, המעסיק מקבל מייל המאשר את פתיחת הקרן.

הסדירו עוד היום את ביטוח פנסיית החובה של עובדת משק הבית או המטפלת שלכם והגנו על עצמכם מפני תביעות.

האינפורמציה אשר נכתבה במאמר זה הינה לצורך העברת מידע לקהל הקוראים. למען הסר ספק, התנאים אשר רשומים בתקנון קרן הפנסיה הינם התנאים האובליגטוריים!

רוצה שנתקשר אליך?
רוצה לכתוב לנו?
לחץ כאן ליצירת קשר
כל הזכויות שמורות © דליאלון סוכנות לביטוח פנסיוני (2011) בע"מ          Spec: IT Solutions | Interface Design: UXpert | Graphics: Hila Design | Development: DIS