צו פנסיה חובה
כיום במדינת ישראל כל מעסיק באשר הוא מחויב להפריש פנסיה לעובדיו.
בעניין זה, חשוב להבין כי צו פנסיה חובה תקף לא רק לגבי עסקים גדולים וקטנים, הוא גם תקף כאשר במשק הבית הקטן שלנו אנחנו מעסיקים עוזרת בית או מטפלת.
כן, ההתחייבויות שלנו כלפי המטפלת ועוזרת הבית לא מסתכמות רק בתשלומים לביטוח הלאומי ובהקפדה על קיום ימי הבראה, אנחנו גם מחויבים על-פי חוק להפריש להן תשלומים לקרן הפנסיה.
כל זאת משום שבשנת 2008 נקבע צו פנסיה חובה גם עבור העובדים במשק הבית.
לפי הצו, כאשר מעסיקים במשק הבית עובדים (נשים מעל גיל 20 וגברים מעל גיל 21 - בעלי אזרחות ישראלית), יש להפריש עבורם תשלומים פנסיוניים בחלוף חצי שנה לתחילת מועד העסקתם וזאת במקרה שאין ברשותם קרן פנסיה, אולם במקרה שכבר יש ברשותם קרן פנסיה, הפרשות המעסיק תחלנה בחלוף שלושה חודשי עבודה לכל התקופה שמתחילת העסקתו (רטרואקטיבית) או בתום שנת המס- המוקדם מביניהם.
תביעת פיצויים
גם במקרים שבהם עובדי משק הבית אינם מעוניינים שתפרישו עבורם תשלומים לקרן הפנסיה, ואף כותבים לכם מכתב שבו הם לא יבואו אליכם בכל טענה שהיא בשל אי תשלום פנסיה עבורם ("אתם מכירים אותי כבר שנים, יש בינינו יחסי אמון, אתם יודעים שאני לא אתבע אתכם")- למכתב זה אין שום משמעות משפטית. צו פנסיה חובה הוא זה שקובע.
ואל תשכחו, שגם אם היו לכם יחסי קרבה חמים עם העוזרת או המטפלת, במקרה של פטירה חלילה, השארים שלה בהחלט יכולים לתבוע מכם את הקצבה שהיו אמורים לקבל מקרן הפנסיה.
כן, אתם בהחלט יכולים להיתבע בבית משפט. כיום בשל קיומו של צו פנסיה חובה מתקבלות יותר ויותר תביעות בבתי משפט על כך שהמעסיק לא הפריש תשלומים לקרן הפנסיה של העובד, וכיוון שמדובר בהפרה של הצו, פסקי הדין המוטלים על המעסיקים מחייבים אותם לפצות את עובדי משק הבית (או שאריהם) לא רק בתשלומים שקרן הפנסיה שלהם היתה אמורה לקבל, אלא גם בנזק שנגרם לרצף הפנסיוני שלהם ובמקרים מסוימים, אף מוטל על המעסיקים לשלם את קצבת השארים או הנכות, סכומים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים.
המרכז לביטוח פנסיה חובה מציע את הדרך הפשוטה ביותר
לשלם ביטוח פנסיוני לעובדי משק בית. המרכז שולח לכם תזכורת חודשית למייל ומחשב עבורכם את הסכום שעליכם להפריש לקרן הפנסיה, הכל נעשה דרך המחשב. מדובר בסכומים קטנים שיכולים להציל אתכם מצרות גדולות.